Historie

Nordsøpigerne

 

Shanty / sømandskoret Nordsøpigerne Esbjerg


Esbjerg havn har i mange år været stedet hvor kvinderne stod og vinkede farvel til deres mænd og har måttet lide afsavn, hvad enten det var en far, ægtemand eller søn.

Sømandssangene har fyldt meget i den lokale befolkning og derfor var der to kvinder, som mente, at nu var det på tide at få et sømandskor for piger her i Esbjerg.

 

I februar 2005 blev der annonceret i de lokale blade for at se, om der var belæg for at starte et sådan kor op og det var der.

   

Mange piger meldte sig til det orienterende møde og derefter gik man i gang med at finde lokaler og en dirigent.

 

Mange af de piger som meldte sig, har selv haft relation til havet i form

af en ægtemand, far eller andre familiemedlemmer.

 

Nordsøpigerne består i dag af 55 sangere og 6 musikere. Koret optræder både offentlig og privat og har været med til mange arrangementer på havnen her i Esbjerg og enkelte gange på torvescenen.

 

Den første koncert var til Shantyfestival i august 2005.  koret har siden været med  hver år på sydvesten, både under Esbjerg festuge og hver andet år til Shantyfestival.

Hver forår afholdes der en koncert i foyeren på Musikhuset i Esbjerg, altid for fulde huse. Udenbys plejehjem og mange andre foreninger har haft bud efter de populære piger.

 

Hver år inviteres koret til ”Uldum gade og sangfestival” et dejligt arrangement med kunstnere af alle genrer fra hele landet.

Pigerne har været i Assens og synge til Danmarks længste loppemarked og meget, meget mere.

 

Julearrangementer deltager koret også i og synger smukke og festlige julesange.

 

Koret har deltaget i den første Mariefestival i Ansager, her i 2013

I 2012 sponsorerede koret en koncert til fordel for ”kræftens Bekæmpelse” og ligeledes flere andre steder til humanitære arrangementer.

 

I 2010 udgav koret sin første cd og en ny fulgte efter her i 2013.

Koret synger under ”Musisk oplysningsforbund” i Esbjerg.